Pemilik Blog

Pemilik Blog
Ust Kama (PerenungLangit)

Untuk dihubungi:

Email:
kama_wahba99@yahoo.com


Waktu Malaysia

Media

Sinar Harian Harakah Harian Metro Online Malaysiadateline Warta Darulaman Bernama News Bernama News Suara Kontemporari The Star Melayu Nst Online Malay Mail The Star Sinar Harian Utusan Online Berita Harian Online Tranungkite Sabahkini Sabahdaily Menarik TV3 Yahoo News Utaranews Aljazeera English Republika Online CNN News Eramuslim Al-Arabi Islamtoday Islamtoday BBC News BBC News BBC News WorldNewsNetwork Al-Ayyam Al-Ayyam UtaraNews dailymail Al-Monitor Islampedia

LAMAN ARAB

AL_QARADHAWI Al-Meshkat Islamweb Islam Online LiveIslam Soidul Fawaid Toriqul Islam Al-Islam Islamqa Multaqa Ahlul Hadis Toriqut Taubah Zadul Ma'ad Mausu'ah Al-I'jaz Al-Ilmi Nidaul Iman Lahaonline Sahab.net Al-Sunnah.com Al-Sunnah.com

PORTAL PILIHAN

Online Services

maybank2u iRakyat CIMBcliks Ambank Airasia Airasia Airasia Airasia Airasia Airasia MAS TRANSNASIONAL MALINDO AIR TM TM

TV ONLINE

TV Malaysia TV Pas TV3 Al-Muttaqin Malaysiakini TV

KULIAH ONLINE

Maybank2U CIMBcliks Ambank Airasia MAS TM Airasia Airasia

AKSESORI

Facebook Youtube Photobucket Imageshack Babylon translation Merriam Webster Online Kamus Online Bahasa Arab Online Dictionary: English-Malay Ujia Kecepatan Menaip Mediafire Rapidshare 4Shared Ziddu Slide Filehippo 2Shared 2Shared PDFChaser MIXPOD Al-Ma'ani EVERNOTE BOX.NET

Yahoo Messenger

Rujukan

Menunggu kerajaan batu dan pokok kayu

June 5, 2010

Sabda Rasulullah SAW:


 ‏لا تقوم الساعة حتى يقاتل المسلمون ‏‏ اليهود ‏ ‏فيقتلهم المسلمون حتى يختبئ اليهودي من وراء الحجر والشجر فيقول الحجر أو الشجر يا مسلم يا عبد الله هذا يهودي خلفي فتعال فاقتله إلا ‏‏ الغرقد ‏ ‏فإنه من شجر ‏‏ اليهود
“Tidak akan berlaku Qiamat sehingga orang-orang Islam akan memerangi Yahudi lalu orang-orang Islam akan membunuh Yahudi sehingga apabila seorang Yahudi bersembunyi di belakang batu dan pokok maka batu dan pokok itu akan berkata: Wahai orang Islam,  wahai hamba Allah! Ini dia Yahudi di belakangku, kemarilah dan bunuhlah dia melainkan pohon gharqad (yang akan melindungi Yahudi), maka sesungguhnya ia adalah pohon Yahudi”.


(Hadis Riwayat Syaikhan)

Pokok gharqad banyak ditanam di tanah Palestin yang dirampas Yahudi Zionis.

Ketika Yahudi Zionis membunuh rakyat Palestin demi melancarkan agenda perluasan wilayah kekuasaannya, banyak negara di dunia mengambil sikap berdiam diri. Tak kira negara bukan Islam maupun negara umat Islam. Negara yang paling kuat membela Yahudi Zionis itu ialah Amerika Syarikat. 


Itulah negara gharqad yang terbesar. 

Malangnya, negara-negara ummat Islam yang dipimpin  oleh para pemimpin gharqad mengambil pendekatan mengikut kehendak Amerika Syarikat. Biarpun ada suara-suara retorik para pemimpin tersebut, telunjuknya lurus kelinking berkait. 

Negara gharqad diperintah oleh pemimpin-pemimpin gharqad.

Negara dan pemimpin itu lebih hina daripada batu-batu dan pokok kayu yang punya sensitiviti terhadap Yahudi Zionis sebagaimana digambarkan dalam hadis. 

Negara Mesir dan pemimpinnya adalah gharqad!
Negara Jordan dan pemimpinnya adalah gharqad!
Negara Syria dan pemimpinnya adalah gharqad!
Negara Lubnan dan pemimpinnya adalah gharqad!
Negara Arab Saudi dan pemimpinnya adalah gharqad!
Negara-negara ummat Islam rata-rata pemimpinnya gharqad.

Mana negara ummat Islam dalam dunia ini yang pemimpinnya berani menjadi batu dan pokok kayu kayan? 


Turki, Iran, Iraq, Sudan, Libya, Algeria,  Pakistan, Indonesia, Malaysia dan puluhan negara ummat Islam yang diperintah oleh pemimpin yang mengaku Islam, semuanya negara gharqad yang diperintah oleh pemimpin gharqad belaka.

Batu dan pokok kayu lebih mulia dan terhormat daripada sebuah negara dan pemimpin gharqad!

Kita menantinya lahirnya negara batu dan pokok kayu. Kita menunggu hadirnya pemimpin batu dan pokok kayu! Itu lebih baik daripada negara berdaulat dan pemimpin manusia tetapi gharqad!

0 comments:

Post a Comment