Pemilik Blog

Pemilik Blog
Ust Kama (PerenungLangit)

TAQWIM HIJRI


Waktu Malaysia

TUKAR PASWORD YES

Sinar Harian

LOGIN AKAUN YES

Sinar Harian

e-Operasi

Sinar Harian

LOGIN SPLG

Sinar Harian

SAPS NKRA

Sinar Harian

HRMIS

Sinar Harian

APDM

Sinar Harian

LOG IN FROG VLE

Sinar Harian

E-FILING LHDN

Sinar Harian

e-Penyata Gaji

Sinar Harian

LAMAN ARAB

AL_QARADHAWI Al-Meshkat Islamweb Islam Online LiveIslam Soidul Fawaid Toriqul Islam Al-Islam Islamqa Multaqa Ahlul Hadis Toriqut Taubah Zadul Ma'ad Mausu'ah Al-I'jaz Al-Ilmi Nidaul Iman Lahaonline Sahab.net Al-Sunnah.com Al-Sunnah.com

PORTAL PILIHAN

AKSESORI

Facebook BOX.NET Youtube Imageshack Babylon translation Merriam Webster Online Kamus Online Bahasa Arab Online Dictionary: English-Malay Ujia Kecepatan Menaip Mediafire Rapidshare 4Shared Ziddu Slide Filehippo 2Shared 2Shared PDFChaser MIXPOD Al-Ma'ani EVERNOTE BOX.NET Photobucket

Rujukan

Menggapai pahala sejuta ummat

August 5, 2009

Berdoa untuk kaum muslimin dan muslimat merupakan salah satu daripada rukun khutbah Jumaat. Dengan erti kata lain, sesebuah khutbah Jumaat yang tidak menyebutkan di dalamnya doa bagi kaum muslimin dan muslimat adalah tidak sah. Tidak sah khutbah bermakna tidak sahlah solat Jumaat.

Kita digalakkan sentiasa berdoa bagi kaum muslimin dan muslimat. Lebih-lebih lagi kaum mukminin dan mukminat. Barangsiapa yang berdoa bagi mukminin dan mukminat, maka dituliskan baginya pahala sebanyak mana jumlah mukminin dan mukminat di alam ini.

Masya Allah!begitu luasnya rahmat Allah yang menghamparkan buat kita jalan-jalan kebaikan. Marilah kita selalu titipkan doa buat mereka yang beriman:


أللهم أغفر للمؤمنين والمؤمنات


0 comments:

Post a Comment