Pemilik Blog

Pemilik Blog
Ust Kama (PerenungLangit)

TAQWIM HIJRI


Waktu Malaysia

TUKAR PASWORD YES

Sinar Harian

LOGIN AKAUN YES

Sinar Harian

e-Operasi

Sinar Harian

LOGIN SPLG

Sinar Harian

SAPS NKRA

Sinar Harian

HRMIS

Sinar Harian

APDM

Sinar Harian

PAJSK

Sinar Harian

LOG IN FROG VLE

Sinar Harian

E-FILING LHDN

Sinar Harian

e-Penyata Gaji

Sinar Harian

LAMAN ARAB

AL_QARADHAWI Al-Meshkat Islamweb Islam Online LiveIslam Soidul Fawaid Toriqul Islam Al-Islam Islamqa Multaqa Ahlul Hadis Toriqut Taubah Zadul Ma'ad Mausu'ah Al-I'jaz Al-Ilmi Nidaul Iman Lahaonline Sahab.net Al-Sunnah.com Al-Sunnah.com

PORTAL PILIHAN

AKSESORI

Facebook BOX.NET Youtube Imageshack Babylon translation Merriam Webster Online Kamus Online Bahasa Arab Online Dictionary: English-Malay Ujia Kecepatan Menaip Mediafire Rapidshare 4Shared Ziddu Slide Filehippo 2Shared 2Shared PDFChaser MIXPOD Al-Ma'ani EVERNOTE BOX.NET Photobucket

Rujukan

UST AZIZAN ABD RAZAK KEMBALI KE RAHMATULLAH

September 26, 2013Hari ini, Ust Azizan Abd Razak yang merupakan bekas MB Kedah merangkap Pesuruhjaya Pas Negeri Kedah kembali ke rahmatullah. Beliau telah menunaikan janjinya setelah bertarung dengan penyakit yang merenggut pergi kedua belah kakinya. Janji yang kita semua akan turut menemuinya. Namun, beliau telah pergi sebagai seornag yang yang telah menginfaqkan sebahagian besar umurnya buat perjuangan Islam. Semoga Allah menghitung amalnya dan menggandakannya serta menjadikan kami sebagai penjejak keberuntungan perjuangannya.

Aku tidka mampu mengungkap belasungkawa panjang berjela menceritakan pengalamanku bersamanya. Sememangnya, aku tiada kenangan istimewa bersamanya kecuali aku adalah rakyat negeri yang pernah dimenanginya sebagai menteri besar. Selain itu, apa yang kutahu, dia adalah barisan pejuang lama selama ayah mentuaku. Malah, dia dan ayah mentuaku sering berlegar di pentas ceramah yangs ama di daerahku, Padang terap sebelum berhasil merebut rayah negeri, biarpun hanya sekadar sepenggal.

Ya Allah...ampunkan dan damaikan Ust Azizan bersama limpahan kurniamu buatnya. Jangan Kau rugikan kami dari meneladani sirah perjuangan Islamnya. Allahumasyhad!


0 comments:

Post a Comment