Pemilik Blog

Pemilik Blog
Ust Kama (PerenungLangit)

TAQWIM HIJRI


Waktu Malaysia

TUKAR PASWORD YES

Sinar Harian

LOGIN AKAUN YES

Sinar Harian

e-Operasi

Sinar Harian

LOGIN SPLG

Sinar Harian

SAPS NKRA

Sinar Harian

HRMIS

Sinar Harian

APDM

Sinar Harian

PAJSK

Sinar Harian

LOG IN FROG VLE

Sinar Harian

E-FILING LHDN

Sinar Harian

e-Penyata Gaji

Sinar Harian

LAMAN ARAB

AL_QARADHAWI Al-Meshkat Islamweb Islam Online LiveIslam Soidul Fawaid Toriqul Islam Al-Islam Islamqa Multaqa Ahlul Hadis Toriqut Taubah Zadul Ma'ad Mausu'ah Al-I'jaz Al-Ilmi Nidaul Iman Lahaonline Sahab.net Al-Sunnah.com Al-Sunnah.com

PORTAL PILIHAN

AKSESORI

Facebook BOX.NET Youtube Imageshack Babylon translation Merriam Webster Online Kamus Online Bahasa Arab Online Dictionary: English-Malay Ujia Kecepatan Menaip Mediafire Rapidshare 4Shared Ziddu Slide Filehippo 2Shared 2Shared PDFChaser MIXPOD Al-Ma'ani EVERNOTE BOX.NET Photobucket

Rujukan

Siapa itu si pencela Al-Qaradhawi

July 21, 2011

Ada kalangan lulusan pengajian dari Arab Saudi yang pulang ke Malaysia membawa akhlak yang buruk sekali. Sayang sekali, mereka belajar di bumi yang baik dan selalu berkunjung ke tanah haram Makkah dan Madinah, tapi kembali membawa ilmu yang kontang dari islah. Mereka lahir sebagai pencela. Barangkali, kalangan yang mahu marah kepada "Wahabi" inilah watak sebenar Wahabi. Tidak semua orang seperti mereka. Tidak semua Salafi seperti itu. Namun, mereka ini adalah Salafi tempang. Sebenarnya mereka jauh sekali dari manhaj Salafi!

Tersebar dalam youtube video seorang pencela Dr. Yusuf Al-Qaradhawi. Dia seorang ustaz Melayu yang mungkin tidak dikenali dan sedikit sekali muridnya. Dengan beraninya menganut fahaman gurunya yang mungkin punya kecemburuan peribadi dalam persaingan ilmu. 

Setelah mendengar celaan-celaan tersebut, kemahuanku untuk mendalami tulisan dan karya-karya Al-Qaradhawi makin besar. Lawatilah lamannya selalu untuk mengenal ketempangan ilmu sang pencela:


AL_QARADHAWI0 comments:

Post a Comment