Pemilik Blog

Pemilik Blog
Ust Kama (PerenungLangit)

TAQWIM HIJRI


Waktu Malaysia

TUKAR PASWORD YES

Sinar Harian

LOGIN AKAUN YES

Sinar Harian

e-Operasi

Sinar Harian

LOGIN SPLG

Sinar Harian

SAPS NKRA

Sinar Harian

HRMIS

Sinar Harian

APDM

Sinar Harian

PAJSK

Sinar Harian

LOG IN FROG VLE

Sinar Harian

E-FILING LHDN

Sinar Harian

e-Penyata Gaji

Sinar Harian

LAMAN ARAB

AL_QARADHAWI Al-Meshkat Islamweb Islam Online LiveIslam Soidul Fawaid Toriqul Islam Al-Islam Islamqa Multaqa Ahlul Hadis Toriqut Taubah Zadul Ma'ad Mausu'ah Al-I'jaz Al-Ilmi Nidaul Iman Lahaonline Sahab.net Al-Sunnah.com Al-Sunnah.com

PORTAL PILIHAN

AKSESORI

Facebook BOX.NET Youtube Imageshack Babylon translation Merriam Webster Online Kamus Online Bahasa Arab Online Dictionary: English-Malay Ujia Kecepatan Menaip Mediafire Rapidshare 4Shared Ziddu Slide Filehippo 2Shared 2Shared PDFChaser MIXPOD Al-Ma'ani EVERNOTE BOX.NET Photobucket

Rujukan

Sandakan kaya sumber tangkapan laut

July 30, 2008

Sandakan, sebuah daerah di sebelah pantai timur Sabah terkenal dengan limpahan hasil laut. Hasil tangkapan laut yang diusahakan oleh nelayan pantai sekitar Sandakan mencurah-curah membekalkan sumber makanan laut untuk Sandakan dan daerah-daerah lain seluruh Sabah. Antara hasil tangkapan di Sandakan ada yang diekspot ke ibu negeri, Kota Kinabalu, malahan ada yang dihantar hingga ke Labuan.


Membeli belah sumber laut di Sandakan, anda akan menemui harga yang cukup menarik, namun…apabila sudah dimasak di restaurant , harganya menjadi mahal. Kekadang lebih mahal dari makanan di Kuala Lumpur.


Bagi yang pertama kali tiba di Sandakan, ingin merasakan ikan segar, datanglah ke Pasar Besar Sandakan seawal subuh, dipinggir laut bersebelan pasar ikan-ikan segar dilonggokkan untuk diraih oleh peraih. Selepas ikan dibeli oleh para peraih, anda tidak akan mendapat harga yang istemewa lagi.


Selepas jam 2.00 petang pasar ikan BDC juga menawarkan hasil lauk terbaik dengan harga yang berpatutan. Mungkin anda boleh cuba menjengah ke pasar tamu di Tanah Merah sekitar jam 7.00 pagi setiap hari. Ikan laut yang masih menggelepar di atas meja akan anda saksikan. Barangkali sejauh anda mengembara, belum menemui di mana-mana.


abgkama
30 Jun 2008
5.06pm
Lot 268, Taman fajar.

0 comments:

Post a Comment